Prozivka na Tušnju
13

Počele pripreme Slobode, kapiten Ordagić se oprostio od tima

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Prozivkom igrača i prvim treningom jutros su na tuzlanskom stadionu Tušanj zvanično počele pripreme Fudbalskog kluba Sloboda za predstojeći, proljetni dio sezone.

Strategu Tuzlaka Slavku Petroviću na prozivci se odazvalo 19 igrača, a od tima se ovog jutra oprostio kapiten Amer Ordagić.

Petrović je ostao bez nekoliko bitnih igrača, a trenutno nema novih fudbalera koji će igrati u klubu s Tušnja.

"Na prozivci je bilo i igrača koji će ići na posudbu, ali i onih koju su nas napustili, kao što je Ordagić koji je došao da se oprosti od ekipe, jer ide u Norvešku. Mi nemamo ni Hajrlahovića koji je, kako sam saznao, već završio ugovor sa Zrinjskim, Krpićeva situacija nekima je jasna, nekima ne, a ja tu nemam stav. Prije toga su nas napustili Kalezić i Zilkić, a igrač Mujkić ide na posudbu u Živinice", dodao je Petrović.

Istakao je da će u narednim danima biti obavljeni određeni razgovori s nekoliko igrača koji bi također trebali ići na posudbu, a crveno-crne sada očekuje efektivan i brz rad na dovođenju novih fudbalera.

"Prije odlaska na godišnji odmor napravio sam plan koji je predat upravi. Ima igrača koji su kontaktirani i razgovori su vođeni, ali u našoj državi mnogo njih čeka posljednji voz i ima želju da ode u inozemstvo. Sigurno će biti dovoljno igrača koje ćemo moći dovesti i volio bih da se ovo što prije završi te da nam oni ne dolaze pet do 12", nastavio je strateg Tuzlaka.

Kada je riječ o planu priprema, predviđeno je da se okvirno 15 dana radi u Tuzli, a potom slijedi odlazak u Tursku, gdje bi tuzlanski igrači trebali boraviti između 10 i 13 dana.

U Tuzli je planirano odigravanje dvije kontrolne utakmice, a Turskoj tri do četiri.