Prozivka i trening
11

Počele pripreme Slobode, igrači 70 posto spremni za nastavak sezone

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: D. Z./Klix.ba)
Prozivkom igrača na stadionu Tušanj u Tuzli danas su zvanično počele pripreme Fudbalskog kluba Sloboda za predstojeći nastavak sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Šefu stručnog štaba kluba Zlatanu Naliću na današnjem treningu koji je uslijedio nakon prozivke nisu se odazvali svi igrači zbog opravdanog odsustva, odnosno bolesti.

Tuzlanski fudbaleri kroz individualne programe radili su od 10. decembra prošle godine, a u ovom trenutku za nastavak sezone spremni su okvirno 70 posto.

Nalić je kazao da Tuzlaci pripreme nastavljaju u kolektivnom duhu na stadionu Tušanj, a nakon toga najvjerovatnije će uslijediti odlazak u Antaliju.

Tačan raspored prijateljskih utakmica će biti poznat u toku dana.

"Pokušat ćemo napraviti što više prijateljskih utakmica za takozvana dva tima koji će igrati paralelno. S druge strane, imamo nekoliko igrača koji su izrazili želju da idu na posudbu kako bi dobili potrebnu minutažu koja je za njih izuzetno važna. Kurtalić je otišao u gradačačku Zvijezdu, a imamo ponude za mlade igrače za koje nismo odlučili još uvijek da li ćemo ih pustiti. Riječ je o Mujkiću, Čizmiću, Hodžiću, a najvjerovatnije i Todoroviću koji je izrazio želju da negdje pronađe svoju minutažu", naveo je Nalić.

Sloboda trenutno nema potrebu za dovođenje novih igrača, a ukoliko bi se pojavio izuzetno kvalitetan nogometaš koji bi mogao ekipu podići na znatno viši nivo, Crveno-crni su raspoloženi za saradnju.

Govoreći o današnjem treningu, Nalić je rekao da na Tušnju nisu prisutni svi igrači zbog opravdanog odsustva pa tako zbog bolesti danas nisu trenirali Livanjčić, Ivetić i Ignjatović.

Iako danas nije mogao trenirati, kapiten ekipe Perica Ivetić stigao je na Tušanj.

"Nadam se da ćemo se dobro pripremiti za sve ono što nas očekuje na proljeće i da će nastavak sezone biti uspješan. Igrači Slobode su na proteklim testovima pokazali da su profesionalci i da su dobro radili u toku pauze", istakao je kapiten Slobode.