Nogomet
0

Počele pripreme nogometaša BiH

FENA
Okupljanjem igrača u Sarajevu danas su počele pripreme nogometne A reprezentacije Bosne i Hercegovine za prijateljsku utakmicu protiv Makedonije u srijedu u Zenici.

Selektoru Mehi Kodri na prvoj prozivci su se odazvali gotovo svi igrači izuzev Jahića i Salihovića, čiji dolazak se očekuje u toku dana.

Prvi trening reprezentativci BiH obavit će danas u 16.15, a u Sarajevu će se pripremati do srijede, kada je planiran odlazak u Zenicu.

Susret će biti odigran na stadionu Bilino polje u 20.15 sati.

Kodro će u ovom meču moći računati na sljedeće igrače: golmani: Kenan Hasagić, Almir Tolja odbrana: Emir Spahić, Branimir Bajić, Safet Nadarević, Saša Papac, Samir Merzić vezni red: Elvir Rahimić, Dario Damjanović, Sanel Jahić, Zvjezdan Misimović, Sejad Salihović, Darko Maletić, Seid Huseinović napad: Senijad Ibričić, Admir Vladavić, Zlatan Muslimović i Edin Džeko.

Mlada nogometna reprezentacija od jučer se nalazi u Međugorju na pripremama za kvalifikacijski susret s Velsom u srijedu u Sarajevu. Selektor Branimir Tulić za ovaj meč je pozvao 20 igrača: Burić, Šehić, Čejvanović, Benović, Cocalić, Pejić, Čolić, Likić, Čović, Purić, Stokić, Štilić, Aganović, Mašić, Šešlija, Zec, Jelić, Živković, Handžić i Dialiba.

Mladi nogometaši BiH pripremat će se u Međugorju do utorka, kada je planiran povratak u Sarajevo. Susret BiH - Vels na rasporedu je u srijedu na stadionu Asim Ferhatović Hase u 16.00 sati.