Velika očekivanja
16

Počele pripreme kadeta za EP, Malkočević obećava maksimalan angažman

FENA
Kadetska nogometna U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici i počela pripreme za Evropsko prvenstvo.

Selektor Sakib Malkočević ne može odmah računati na sve reprezentativce.

"Nažalost, nisu došli svi igrači zbog obaveza prema klubovima. Naročito njemački klubovi koriste pravilo da igrače puste tek 48 sati prije polaska na Evropsko prvenstvo. Iz tog razloga imat ćemo određenih problema i na treninzima jer tu je sada 13 igrača. Vrlo je teško u takvim uslovima napraviti trening, ali bitno je da su igrači koji su ovdje zdravi i spremni i iskoristit ćemo maksimalno ono s čime raspolažemo", kazao je Malkočević.

On očekuje dobar nastup na EP.

"Atmosfera je dobra, svjesni smo da smo napravili veliki rezultat. Nastojat ćemo da utakmice na Euru odigramo kvalitetno i sakupimo što više bodova. Pokušat ćemo napraviti iskorak i plasirati se u četvrtfinale. Mi smo na neki način naš cilj već ispunili, ali nećemo ići u Englesku kao turisti. Želimo da predstavimo našu zemlju na najbolji način", dodao je selektor.

Podsjetio je da su kadeti BiH na prethodna dva Eura ostvarili po jednu pobjedu, a sada se nada da mogu napraviti još bolji rezultat.

"Prva utakmica je važna, ona može odrediti dalji tok turnira. Možemo obećati samo da ćemo svi dati najbolje od sebe kako bismo zabilježili što bolji nastup u Engleskoj", zaključio je Malkočević.

Nogometaši BiH na EP igraju u grupi s Belgijom, Danskom i Irskom, a prvi meč je na rasporedu 5. maja protiv Danske.