Nogomet
0

Počele pripreme fudbalera Slobode, Jahić i Tandir pojačanja kluba

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Na tuzlanskom stadionu Tušanj danas je izvršena prozivka igrača čime su zvanično počele pripreme Fudbalskog kluba Sloboda za proljetni dio sezone.

Strategu Tuzlaka Vladi Jagodiću na prozivci se odazvalo svih 29 igrača koji su dobili poziv, a među njima su i fudbaleri Adnan Jahić i Ismar Tandir koji su pojačanje redova "crveno-crnih" u proljetnom dijelu sezone.

Tokom današnje prozivke Jagodić je istakao da mu se u toku dosadašnje karijere nije dogodilo da se prozivci odazovu svi igrači.

"Ovo puno znači i ovo je samo jedan od dokaza da Sloboda ide pravim putem koji je zacrtan. Najbitnije je da su svi igrači zdravi, a u naredna dva,tri dana slijede mjerenja i testiranja. Bio bih presretan da se igrači pridržavaju uputstava, a nadam se da hoće, jer njihova današnja ozbiljnost pokazuje da su odradili sve ono što je od njih traženo", kazao je Jagodić.

On je dodao da su fudbaleri Slobode danas počeli pripreme za kratkoročni cilj, a koji je direktno uključen u dugoročni koji je već poznat - titula prvaka u naredne dvije do tri godine.

"Kratkoročni cilj je liga šest i borba za vizu koja vodi u Evropu", naglasio je Jagodić.

Tuzlanski fudbaleri prvi dio priprema obavit će u ovom gradu, a 22. januara se sele u Međugorje gdje će nastaviti sa trenažnim procesom.

Jagodić je rekao da još uvijek nije poznato koliko igrača će ići u Međugorje.

"Još uvijek ne znamo da li idemo sa svih 29 igrača ili manje, ili sa možda još jednim li eventualno dva nova igrača u odnosu na ova dva koja su danas pred nama. Vidjet ćemo u narednom periodu", nastavio je on.

Nakon priprema u Međugorju, fudbaleri se u Tuzlu vraćaju 1. februara, a tri dana kasnije očekuje ih odlazak na glavni dio priprema. Još uvijek nije poznata destinacija, ali su u opticaju Antalija i Istra.

U toku priprema fudbalere očekuje 48 treninga i sedam kontrolnih utakmica, što je, prema mišljenju Jagodića, sasvim dovoljno za predstojeći dio sezone.

Kada je riječ o pojačanjima, Jagodić je kazao da popuna igračkog kadra Slobode ide isključivo iz vlastitih redova juniorske i kadetske ekipe, a tu je i povratak bivših igrača ovog kluba koji su karakternim i željnim osobinama spremni da se daju tuzlanskom klubu.

Naglasivši da se ovaj klub ne želi baviti igračima koji su roba za fudbalsko tržište, Jagodić je naglasio da treći izvor popunjavanja Slobode predstavljaju mladi igrači koji mogu donijeti prosperitet klubu te koji se mogu uklopiti u već spomenuti dugoročniji cilj.

Adnan Jahić zvanično je već popunio red "crveno-crnih", a kako je izjavio, povratak u klub u kojem je ponikao od velikog mu je značaja.

Jahić u svojim nogama ima više od 200 utakmica za tuzlanski klub.

"Danas sam posebno preplavljen emocijama jer sam ponovo dio svlačionice. Srce mi je puno prije svega jer sam vidio puno mladih igrača što nije bilo u moje vrijeme kad sam igrao u Slobodi. Ovaj klub ne treba da se brine za budućnost", istakao je Jahić nakon prozivke te dodao da će opravdati povratak i ukazano povjerenje.

Ismar Tandir kao pojačanje u Slobodu je stigao iz Fudbalskog kluba Javor Matis.

"Ovdje sam došao da se dokažem. Dat ću maksimum za klub", kratko je istakao Tandir koji je potpisao ugovor na tri godine.

Jagodić je na kraju kazao da ne žali za igračima sa pozicije golmana koji su u proteklom periodu napustili redove Slobode.

"Njihov odlazak meni daje za pravo da ne žalim za njima, ali stvorio nam je potrebu da reagujemo na ovoj poziciji jer imamo rizik zbog toga što nemamo izraslog juniora koji može sigurno nama biti oslonac u nedostatku povrede ili kazne za jednog od dvojice mladih golmana Erića i Muminovića", dodao je Jagodić te otkrio da se očekuje rješavanje i ovog problema u naredna dva dana.

Kada je riječ o Govedarici on se i dalje vodi kao fudbaler tuzlanske Slobode. Današnjoj prozivci se također odazvao, a da li će i dalje činiti redove ovog kluba bit će poznato u narednom periodu nakon razgovora sa čelnicima Slobode.