Nogomet
7

Počele pripreme FK Goražde: Cilj biti među prvih pet ekipa u Prvoj ligi FBiH

Piše: E. A.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Fudbaleri Goražda počeli su intenzivne pripreme za nastavak prvenstva Prve lige FBIH. Treniraju na Gradskom stadionu "Midhat Drljević" a do početka proljetnog djela sezone koji počinje šestog marta ove godine ekipa bi prema planu stručnog štaba trebala odigrati i nekoliko kontrolnih utakmica. U međuvremenu ekipi Goražda priključilo se nekoliko novih igrača.

"Svi igrači su u pogonu, imamo dvojicu iz Goražda, to su povratnici Geca i Čakar, tri su nam došla na probu, dvojica iz Prijedora i jedan iz Višegrada pa ćemo već nakon prve prijateljske utakmice vidjeti da li će se naći u ekipi ili ne", kazao je Damir Beća, šef stručnog štaba FK Goražde.

Ekipa trenira dva puta dnevno uglavnom na Gradskom stadionu no razmatraju i mogućnosti odlaska na povoljnije lokacije kako bi se tim uigrao i dobro pripremio za nastavak sezone. Već su dogovorene i kontrolne utakmice.

"Za sada su dogovorene prijateljske utakmice sa Olimpikom iz Sarajeva, a naredne subote igramo protiv Bosna Seme iz Sarajeva. Generalnu probu imat ćemo i sa Sutjeskom u Foči 27. februara. To je faktički sedam dana pred prvenstvo, vidjet ćemo šta dalje u vezi priprema", dodaje Beća.

Plan je da u drugom djelu sezone ekipa Goražda dođe do stabilnije pozicije prvoligaša. Cilj je biti među prvih pet ekipa na tabeli Prve lige što je tim FK Goražde propustio u jesenjem dijelu kada je u nekoliko navrata odigrao lošije nego inače te kraj polusezone dočekao na devetom mjestu sa 22 osvojena boda.