Odigran prvi meč
47

Počele kvalifikacije za EURO 2020. godine, Kazahstan priredio veliko iznenađenje

Piše: K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Utakmicom između Kazahstana i Škotske zvanično su počele kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a već u prvom meču viđeno je veliko iznenađenje s obzirom na to da su Kazahstanci slavili rezultatom 3:0.

Od prve minute domaći igrači krenuli su ofanzivno prema golu Škota, a do vodstva stižu u šestoj minuti kada asistenciju Merkela koristi Pertsukh koji pogađa za 1:0.

Samo četiri minute bile su dovoljne Kazahstanu da postigne i drugi pogodak, a ovaj put asistenciju Kuata u pogodak je pretvorio Vorogovskiy. To je ujedno bio i rezutlat prvog poluvremena.

Iako se u drugom poluvremenu očekivali da favorizovana Škotska ofanzivije krene prema golu Kazahstana, to se nije desilo, a već u 51. minuti Zainutdinov postiže treći pogodak za domaće i postavlja, na kraju će se ispostaviti, konačnih 3:0.

Ovim susretom otvorene su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a prvi meč BiH će igrati u subotu kada će na Grbavici ugostiti Armeniju. Tri dana nakon toga, Zmajevi će igrati u Zeniti protiv Grčke.