Važan dan za Plave
0

Počela skupština FK Željezničar: Na pomolu odlazak Cerića i biranje novog predsjednika

N. K.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Redovna sjednica skupštine Fudbalskog kluba Željezničar počela je danas na Ilidži u 11:15 sati, a na njoj bi se trebale desiti i promjene u samom vrhu organizacije Plavih.
Naime, izvjesno je da nakon današnje skupštine Samir Cerić više neće biti predsjednik FK Željezničar budući da je izgubio povjerenje ljudi u klubu i skupštini, ali i armije navijača.

Cerić je za predsjednika izabran krajem januara, a u nepunih pet mjeseci klub se srozao na najniže grane. Zabilježeni su katastrofalni rezultati u Premijer lige BiH zbog kojih je Željo ostao i bez plasmana u evropska takmičenja, a ništa bolja nije ni finansijska i organizaciona situacija u klubu s Grbavice.

Najbliži poziciji njegovog nasljednika je sadašnji član Upravnog odbora kluba Nazif Hasanbegović, koji je već uključen u sve procese u klubu.

Većih promjena moglo bi biti u Nadzornom odboru koji bi, kako saznaje portal Klix.ba, trebao biti pojačan novim imenima uspješnih biznismena koji su zainteresovani da poprave situaciju u organizaciji kluba.

Inače, zbog okolnosti pandemije koronavirusa sjednica se održava uz strogo poštivanje mjera zaštite te važećih naredbi Kriznog štaba Federacije BiH i uz reduciran broj gostiju i zvanica.

Na sjednici će prvo biti predstavljeni izvještaji Upravnog i Nadzornog odbora, a onda će se razgovarati o svim aktivnostima kluba i planovima o funkcionisanju u budućem periodu.