Slijedi buran period
174

Počela rekonstrukcija igračkog kadra u Željezničaru: Rustemović već razdužio opremu

N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Defanzivni veznjak Edin Rustemović (30) više neće nositi dres Željezničara nakon što se jučer nije odazvao ni na trening, potvrđeno je za portal Klix.ba.
Rustemović je, kako saznajemo, sam donio odluku o odlasku iz redova Plavih. U narednim danima se očekuje kako će dvije strane sjesti i riješiti sve uslove vezane za raskid ugovora.

Inače, Rustemović je bio jedan od igrača koji se najviše kritikovao ove jeseni na Željinim utakmica, a nerijetko je i zvižducima bio ispraćen s terena.

Posljednju katastrofalnu grešku napravio je u nedavnom susretu protiv Tuzla Cityja kada je protivnicima poklonio pogodak za vodstvo već u 30. sekundi utakmice.

Rustemović je u Željezničar stigao u julu ove godine iz redova Radnika iz Surdulice, a ranije je igrao za brojne klubove poput Sarajeva, Zrinjskog, Slobode, Tuzla Cityja...

Inače, već od ranije je poznato da će na Grbavici ove zime biti izuzetno prometno. Novi stručni štab predvođen Saudijcem Abdulhakeemom Al-Tuwaijrijem je najavio brojne rezove igračkog kadra te pojačanja kojim će Željezničar navodno biti konkurentan u prvenstvu za razliku od ove jeseni.

Ove zime će tako Plave napustiti i lijevi bek Irfan Jašarević (28) kojem svakako ističe ugovor narednog mjeseca te produženja neće biti.