Susret Lige nacija
110

Počela prodaja ulaznica za utakmicu BiH - Austrija, bez gužvi na prodajnim mjestima

Piše: D. B.
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Prodaja ulaznica za utakmicu Lige nacija u kojoj će nogometna reprezentacija BiH ugostiti Austriju počela je jutros.

Kao što je ranije najavljeno, prodaja ulaznica za utakmicu između BiH i Austrije, koja će se odigrati 11. septembra na stadionu Bilino Polje u Zenici, vrši se u poslovnicama agencije Centrotours. Prodaja je počela jutros u 9:00 sati, a do podne je prodato blizu 900 ulaznica. Gužve, odnosno redova na prodajnim mjestima zasad nema, potvrđeno je za portal Klix.ba iz pomenute agencije.

Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba

U poslovnice je dostavljeno ukupno 5.550 ulaznica, a njihova cijena iznosi 40 KM za zapadnu, 30 KM za istočnu, a za sjevernu i južnu tribinu 20 KM.

Prema utvrđenim pravilima, a kako bi se omogućilo većem broju navijača da posmatraju ovaj meč te istovremeno spriječila manipulacija ulaznicama, ustanovljeni su principi koji će biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica.

Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba

Jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta). Kupovina ulaznica maloljetnim osobama i osobama bez identifikacionog dokumenta neće biti dozvoljena. Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice na istom ili drugom prodajnom mjestu neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica.