Kvalifikacije za EP
23

Počela prodaja ulaznica za utakmice Zmajeva protiv Finske i Italije

D. B.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Prodaja ulaznica za domaće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje reprezentacija BiH na domaćem terenu igra protiv Finske i Italije počela je danas.

Cijene ulaznica za obje utakmice su: Zapad 30 KM, Istok 20 KM, Sjever i Jug 10 KM. Prodaja će se vršiti u skladu sa odgovarajućim FIFA i UEFA standardima i to u poslovnicama ovlaštene partnerske agencije Centrotrans.

Prema utvrđenim pravilima, a kako bi se omogućilo većem broju navijača da posmatraju naredne dvije kvalifikacione utakmice i spriječila eventualna manipulacija ulaznicama, Nogometni savez BiH je ustanovio principe koji će biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica.

Jedna osoba može kupiti po dvije ulaznice za svaku utakmicu (Finska i Italija), odmosno ukupno četiri za obje utakmice uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta).

Kupovina ulaznica maloljetnim osobama i osobama bez identifikacionog dokumenta neće biti dozvoljena. Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice na istom ili drugom prodajnom mjestu neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica. Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima Centrotransa.

NS BiH ima mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima.

Prodaja ulaznica za kvalifikacione utakmice počela je danas u 09:00 sati.

Prodaja rezervisanih ulaznica za potrebe igrača A reprezentacije, stručnih štabova A reprezentacije, organizovanih i registrovanih navijačkih grupa, stručnih štabova svih ostalih reprezentativnih selekcija, kantonalnih i područnih saveza putem entitetskih saveza, klubova Premijer lige BiH, članova organa i tijela NS BiH, zaslužnih nogometnih radnika i bivših reprezentativaca BiH, sponzora i partnera NS BiH, organa i institucija državnog i entitetskog nivoa te zaposlenika NS BiH će se vršiti direktnom prodajom na recepciji poslovne zgrade NS BiH u ulici Bulevar Meše Selimovića br. 95 svakog dana u periodu od 11 do 15 sati.

Iz NS BiH je stigla posebna napomena za navijače.

"Molimo naše vjerne navijače, simpatizere i osvjedočene prijatelje reprezentacije BiH da se prilikom ulaska na stadion striktno pridržavaju uputstva za korištenje označenog ulaza na tribinu, reda i sjedišta na određenom sektoru. Mjesta su naznačena na ulaznici, te je neophodno da se to poštuje. NS BiH je shodno važećim FIFA i UEFA standardima instalirao nove elektronske brojače sa čitačima ulaznica na ulazima stadiona Bilino Polje u Zenici te bi svako nepoštovanje navedenih uputstava moglo izazvati nepotrebnu gužvu i dodatne procedure prilikom ulaska na određenu tribinu", navodi se u saopćenju.