Mali nogomet
0

Počela osmina finala Argeta lige srednjih škola

Sarajevo-x.com
Na konferenciji za novinare održanoj povodom završetka kvalifikacija u osminu finala Argeta lige srednjih škola u malom nogometu na području Kantona Sarajevo objavljena su imena ekipa koje će nastaviti takmičenje.

Od 25 ekipa koje su se nadmetale za ulazak u osminu finala plasiralo se njih 16 i to: UTŠC (Ugostiteljsko-turistički školski centar), Metalskih zanimanja, Tursko-bosanski koledž, Druga gimnazija, Gimnazija Obala, Mašinska, Građevinsko-geodetska, KŠC (Katolički školski centar), Elektrotehnička, Medicinska (Bjelave), Saobraćajna, Medicinska (Jezero), Treća gimnazija, Gimnazija Dobrinja, Internacionalna i Ekonomska škola.

Ispred Sport Centra, koji je organizator turnira, obratio se Hadis Zubanović, koji je istakao da je osnovna svrha projekta stvaranje sportskog ambijenta za mlade i zahvalio se profesorima i učenicima srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo koji su svojim učešćem omogućili da se turnir i održi, te im poželio puno uspjeha u nastavku takmičenja. Generalni sponzor takmičenja je kompanije Argeta, članica Grupe Droga Kolinska.

"Brand Argeta već godinama svojim aktivnostima pomaže pravilan razvoj mladih u našoj zemlji. Željeli smo potaknuti mlade da kroz zajedničko druženje i takmičenje razvijaju timski duh, zdrav fizički i psihički razvoj i da pravilno iskorištavaju svoje slobodno vrijeme. Nadam se da će ovaj liga uskoro izaći van Kantona Sarajevo i da će se igrati na prostoru cijele BiH", naglasila je regionalna menadžerica za razvoj tržišta Argete Nataša Gaon.

Ispred Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo medijima se obratio Bajro Grozdanić.

"Čestitato bi organizatoru na ovoj ideji. Mi podržavamo ovakve projekte i stojimo van na raspolaganju. Drago mi je da su svi zadovoljni i da sve protiće u duhu fair-playa", kazao je Grozdanić.

Novinarima se obratio i predstavnik učesnika, profesor Munib Fazlić iz Elektrotehničke škole za energetiku Pofalići, koji je rekao da ova liga predstavlja izuzetnu podršku akciji "Podržimo mlade", s obzirom da su mladi izloženi raznim štetnim uticajima savremenog društva. Svoje impresije o ligi iznijela su i dvojica učenika Elektrotehničke škole, Kemal i Amel Handžić.

"Dugo smo čekali da neko organizuje ovakav turnir. Drago mi je što je škola prihvatila učešće i nadamo se da ćemo osvojiti ligu", rekao je Amel.

Argeta liga srednjih škola u malom nogometu se od početka marta održava vikendima u Olimpijskoj dvorani Zetra u terminu od 9 do 13 sati, a planirano je da takmičenje završi do početka juna. Za pobjednika su osigurane nagrade, kao i za najboljeg strijelca, te najbolju navijačku ekipu.

Ligu podržavaju Ministarstvo kulture i sporta i Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo.