Radovi u toku
0

Počela izgradnja sjeverne tribine Gradskog stadiona u B. Luci

Piše: V. T.
(Foto: Borac-sport.com)
Prošle sedmice u Banjoj Luci započeli su radovi na izgradnji sjeverne tribine Gradskog stadiona, koji bi prema najavama trebali biti završeni u roku od 180 dana, nakon čega će početi i izgradnja južne tribune.

Prema onome što se trenutno može vidjeti na gradilištu uklonjena je montažna tribina na kojoj su ranijih godina bili smješteni gostujući navijači. Trenutno se radi na pripremi zemljišta za gradnju, a dalja dinamika radova, koje izvodi preduzeće “Vranica”, zavisi od vremenskih uslova.

Kako je najavljeno, sjeverna tribina imat će blizu 3.000 sjedećih mjesta, a ispod nje bi trebale da budu izgrađene svlačionice i mokri čvorovi po propisima UEFA-e. Nakon toga stadion bi trebao dobiti potpuno drugačiji izgled i zadovoljiti najrigoroznije standarde.

Podsjećamo, nakon prošlogodišnje rekonstrukcije istočne i zapadne tribine, Gradski stadion u Banjoj Luci ispunio je uslove za odigravanje međunarodnih utakmica.

Kada sjeverna i južna tribina Gradskog stadiona budu završene Banja Luka će se moći pohvaliti jednim od rijetkih sportskih objekata koji ispunjavaju standarde FIFA-e i UEFA-e.