Uoči polaska na Farske Otoke
0

Pobuna u selekciji Irske, Kelly se odbio ukrcati u avion

Totalsport
Giovanni Trapattoni
Giovanni Trapattoni
Selektor irske nogometne reprezentacije Giovanni Trapattoni bio je suočen s neuobičajenim problemom uoči puta za Farske Otoke na kvalifikacijski meč za SP u Brazilu.

Stoper irske reprezentacije i Fulhama Stephen Kelly (29), koji nije zaigrao u petak u šokantnom 6-1 porazu od Njemačke u Dublinu, posvađao se s Trapattonijevim asistentom Marcom Tardellijem nakon posljednjeg nedjeljnog treninga i odbio se ukrcati u avion.

Kelly je protiv "elfa" izvisio iz sastava, a pozicije u centru odbrane Irske su zauzeli Seamus Coleman iz Evertona i Darren O'Dea iz Toronta. Očito ga je izostavljanje jako zasmetalo, pa je širio nervozu na treningu, a na kraju su morali intervenisati Trapattoni i dužnosnici Irskog nogometnog saveza i uvjeriti igrača da se ukrca u avion za Vagar.

Ova svađa najnoviji je udarac za Trapattonija kojeg su irski mediji žestoko kritikovali i pozvali da podnese ostavku nakon svog najtežeg domaćeg poraza u karijeri (u službenoj utakmici).

Irska nakon dvije utakmice u kvalifikacijskoj grupi C na kontu ima tri boda, a ispred nje su Njemačka s devet bodova (iz tri utakmice) i Švedska sa šest.