Ne želi pomoć
55

Pobuna Hasana Salihamidžića: Ja sam jedini sportski direktor i ne prihvatam nikog drugog

Klix.ba
Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić jasno je naglasio da nijednog trenutka neće pristati na to da Bavarci dovedu još jednog sprotskog direktora, kao ni na to da on dobije neku sporednu ulogu.

Popularni Brazzo je u razgovoru za Sport Bild prvo rekao kako su igrači Bayerna prebrodili krizu u kojoj su se nalazili te da trenutno uživaju u ulozi lovca. Bavarci su trenutno drugi na tabeli Bundeslige sa šest bodova manje od Borussije Dortmund.

"Nismo navikli biti lovci, već lovina, ali igrači vole novu ulogu i uživjeli su se u nju, kao i u sve izazove koje ova situacija donosi", rekao je Brazzo.

On je prije nekoliko mjeseci bio na velikom udaru njemačke javnosti, baš kao i trener Niko Kovač, ali serijom dobrih rezultata trener Bayerna skinuo je pritisak sa sebe, dok javnost u Njemačkoj očekuje da Bayern uradi nešto po pitanju Salihamidžića.

U posljednje vrijeme se piše o tome da bi oni mogli dovesti još neke ljude u sportski dio za koji je Salihamidžić zadužen, jedan od potencijalnih je Oliver Khan, ali Brazzo ne želi ni čuti za takvu ideju.

"Imam iskren i dobar odnos s Oliverom, ali vjerujem u sebe. Siguran sam u svoje sposobnosti, znanje i vještinu i znam da dobro radim ovaj posao. Upravi kluba sam jasno rekao da neću raditi ovaj posao ako mi dovedu tutora i mentora. Još jednom ponavljam jasno i glasno - neću prihvatiti drugog sportskog direktora ili ulogu drugog sportskog direktora", rekao je Salihamidžić.

Također, bivši reprezentativac BiH potvrdio je da su Bavarci završili posao s Benjaminom Pavardom iz Stuttgarta te da će uraditi sve kako bi do ljetnog prijelaznog roka osigurali potpis Lucasa Hernandeza iz Atletico Madrida i Calluma Hudson-Odoija.