Nogomet
0

Poborsky: Interu će se dogoditi novi kolaps

Totalsport
Situacija milanskog Intera na ljestvici Serije A bila je prilično komotna kroz cijelo prvenstvo. Ponekad je razlika ispred Juventusa i Milana iznosila i više od deset bodova.

Pet kola prije kraja Inter i dalje ima velikih sedam bodova prednosti u odnosu na gradskog rivala Milan, ali je činjenica da Inter u ovom trenutku igra slabije od Ancelottijeve momčadi.

U subotu, u utakmici 34. kola, Inter će na svom terenu ugostiti Lazio koji je u posljednjih dvadesetak dana pobijedio Romu (prvenstvo) i Juventus (Kup). Talijanski tisak je, pak, pronašao shodnim prije tog meča popričati s nekadašnjim češkim reprezentativcem i igračem Lazija Karelom Poborskim.

  • Nikada neću zaboraviti svoju posljednju odigranu utakmicu u Italiji. Moj Lazio je tada pobijedio Inter 4-2, a ja sam time dao mali obol velikom poklonu za svog sunarodnjaka Pavela Nedveda. Da, Juventus je tada prestigao Inter na vrhu u zadnjem kolu, u zadnjoj minuti prvenstva - prisjetio se Poborsky sezone 2001/02 i nastavio:

  • Inter vjerojatno ne može niti zamisliti da mu se nešto slično može dogoditi već ove sezone. I prošle su jedva zaobišli takav scenarij, ali kada ih Lazio pobijedi u Milanu valjda će im doći do glave da uopće nisu toliko sigurni na prvom mjestu, koliko vole pričati o tome - rekao je umirovljeni 37-godišnji češki nogometaš.