Prijeti mu rekordna kazna
71

Pobješnjeli igrač Atletica udario laktom direktora FIFA-e, sudije SP-a nazvao lopovima

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Urugvajski reprezentativac Jose Gimenez mogao bi biti suspendovan na 15 utakmica nakon što je laktom udario zvaničnika FIFA-e, poslije ispadanja njegove ekipe sa Svjetskog prvenstva.

Pobjeda Južne Koreje nad Portgualom od 2:1 poslala je URUGVAJ kući uprkos tome što su pobijedili Ganu sa 2:0 u utakmici punoj kontroverzi.

Urugvajci su bili nezadovoljni suđEnjem i u nekoliko navrata su žestoko protestvovali. Gimenez je potpuno izgubio prisebnost dok je pokušavao da se suoči sa sudijom, a morali su ga smirivati i saigrači dok je vikao i jurio arbitra Daniela Sieberta.

Defanzivac Atletico Madrida na putu do svlačionice je čak udario laktom u potiljak direktora takmičenja FIFA-e što su zabilježile i kamere, te je suočen s dugotrajnom suspenzijom ukoliko se utvrdi da je to namjerno učinio.

To nije bilo sve, jer je kasnije snimljen kako psuje sudije i otvoreno ih naziva lopovima.

"Svi su oni gomila lopova, ovi ku*vini sinovi. Da, snimaj me. Ku*kin sin", vikao je pobješnjeli Gimenez.

Mundo Deportivo tvrdi da bi se Gimenez mogao suočiti s suspenzijom od 15 utakmica ili isključenjem iz nogometa na "adekvatan" vremenski period, ali nije precizirano da li se to odnosi na klub ili reprezentaciju.