Igra se na Zlatiboru
22

Pobjede Partizana, Vojvodine, Crvene zvezde i Dinama na startu Kupa prijateljstva

Klix.ba
Partizan, Vojvodina, Crvena zvezda i Dinamo su ostvarili pobjede na startu Kupa prijateljstva evropskih klubova 2019.

Prvi dan na turniru obilježio je centarfor Partizana Savo Arambašić koji je u pobjedi protiv Osijeka postigao čak tri gola. Crno-bijeli nisu dobro ušli u utakmicu i već su u uvodnim trenucima primili gol.

Međutim, onda je snažni Arambašić postigao hat-trick za manje od 15 minuta i tako pomogao svom timu da napravi veliki preokret već do poluvremena. U nastavku meča nije bilo promjene rezultata, pa je Partizan otvorio turnir sigurnom pobjedom.

Sjedeći meč prvog dana takmičenja bio je okršaj između Vojvodine i Budućnosti. Novosađani su poveli autogolom Marka Markovića u 27. minutu, a junak utakmice bio je golman Vojvodine Stefan Dražić koji je pet minuta pre kraja odbranio jedanasterac igraču Budućnosti Marku Mrvaljeviću. Dražić je tako sačuvao prednost svog tima, pa je Vojvodina na kraju trijumfovala minimalnim rezultatom.

Derbi kola sigurno je predstavljao okršaj između Crvene zvezde i Maribora, a slavili su Crveno-bijeli i to poslije veoma dominantne partije. Golove za Zvezdu dali su Marko Dedijer u 38. i Uroš Đuričković u 45. minutu, a Beograđani su lako mogli da postignu još bar dva ili tri pogotka u drugom poluvremenu.

U posljednjem meču dana Dinamo je ostvario rutinsku pobjedu protiv Vardara. Modri su bili mnogo bolji tokom cijele utakmice, a do pobjede su stigli zahvaljujući golovima Krizmanića u 27. i Jančića u 55. minutu.

Turnir se nastavlja već danasutakmicama drugog kola grupne faze.

Kup prijateteljstva evropskih klubova 2019,1. kolo, utorak, 4. juni:

A grupa:

Crvena zvezda – Maribor 2:0 (0:0) / VIDEO 38’ Dedijer, 45' Đuričković

Tabela: Crvena zvezda 3, Željezničar 0, Maribor 0.

B Grupa:

Vojvodina – Budućnost 1:0 (1:0) / VIDEO 27’ Marković (autogol)

Tabela: Vojvodina 3, Sarajevo 0, Budućnost 0.

C grupa:

Dinamo – Vardar 2:0 (1:0) / VIDEO 27’ Krizmanić, 55' Jančić

Tabela: Dinamo 3, Olimpija 0, Vardar 0.

D grupa:

Partizan – Osijek 3:1 (3:1) / VIDEO 11’, 13’, 25’ Arambašić | 3’ Pudić

Tabela: Partizan 3, Sloboda 0, Osijek 0.