Četvrtinale Kupa BiH
106

Pobjeda Željezničara na Otoci, Sloga slavila u Gabeli

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U srijedu su odigrana dva susreta četvrtfinala Kupa BiH. Sastali su se Olimpic i Željezničar te GOŠK i Sloga iz Doboja. Željezničar je minimalnim rezultatom savladao ekipu Olimpica na Otoci, dok je Sloga u Gabeli pobijedila GOŠK rezultatom 2:1.

Olimpic - Željezničar 0:1

Olimpic i Željezničar su susret na Otoci započeli veoma oprezno. Prva prilika je zabilježena u 10 minuti kada je neprecizno šutirao Jamak. Na drugoj strani je tri minute kasnije pokušao Škaljić, ali gola nije bilo. Više sreće nije imao ni Karić koji je bio neprecizan u 20. minuti. Adiloviću je tri minute kasnije udarac odbranio golman Vukova Fejzić. Prilike su nakon toga propustili Salčinović na jednom te Zeba na drugoj strani.

Sjajnu priliku za gol je Željezničar imao preko Selimovića u 33. minuti. Dvije minute kasnije je mrežu domaćih iz izgledne situacije propustio zatresti Svraka. U finišu prvog dijela je Zeba neprecizno šutirao prema Fejzićevom golu. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Početkom drugog poluvremena je Kvesić propustio izglednu šansu za Željezničar, ali Fejzić je bio nesavladiv. U narednom napadu Vidović je neprecizno šutirao ka golu Željezničara. Igrala se 75. minuta kada je Vasilić bio prisiljen napustiti igru zbog drugog žutog kartona. Plavi su od tada igrali s igračem manje. U 79. minuti Karić ponovo propušta dovesti Olimpic u vodstvo. U posljednjih 10 minuta su domaći imali terensku inicijativu, ali su Plavi ipak došli do pobjedničkog gola. Bekrić je pogodio 87. minuti nakon kontre te donio pobjedu svojoj ekipi.

GOŠK - Sloga Doboj 1:2

Igrači GOŠK-a su odlično otvorili utakmicu protiv dobojske Sloge. Jusubašić je domaće doveo u vodstvo već u drugoj minuti. Prvo poluvrijeme je proteklo u dominaciji domaćih koji su stvorili nekoliko prilika, ali ih nisu iskoristili. Promašaje je u samom finišu prvog poluvremena kaznio Kršić nakon centaršuta Kujundžića.

U nastavku je Sloga nastavila prijetiti golmanu domaćih, a to je dovelo do potpunog preokreta. Đorić je pogodio u 48. minuti. Bio je to i konačan rezultat ovog susreta. Sloga je obavila sjajan posao na gostovanju i sada ima odličnu priliku da se plasira u polufinale Kupa BiH.