Nogomet
21

Pobjeda Želje nakon 46 dana, hat-trick Hodžića

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U okviru 9. kola BHT Premijer lige Željezničar je večeras slavio protiv Leotara rezultatom 4:1. Na terenu je briljirao igrač Plavih Armin Hodžić, koji je postigao hat-trick.

Susret na Grbavici krenuo je loše za Plave jer je gostujući Leotar poveo golom već u 10. minuti. Milović je izašao sam pred Lončarića i pogodio za 0:1. No dvije minute nakon toga domaći tim uzvraća. Hodžić pogađa za 1:1.

U 22. minuti dolazi do preokreta. Zeljković je centrirao, a Hodžić opet pogodio. Bilo je 2:1 za Plave. Pred sami kraj prvog poluvremena Hodžić postiže dva gola u razmaku od minute (40. i 41.). Željezničar je ubjedljivo vodio 4:1 na kraju prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu nije bilo prevelikih uzbuđenja. U igru je u 65. minuti ušao Zolotić koji se vratio na teren nakon 168 dana. Na terenu je zamijenio Tomića, a Manijaci su ga pozdravili velikim aplauzom. Susret je rutinski priveden kraju i okončan rezultatom 4:1.

Pobjeda Zrinjskog u Mostaru

Prvi gol u Mostaru postignut je u 38. minuti kada Stojkić iz slobodnjaka pogađa za vodstvo Zrinjskog. Drugi gol domaći tim je postigao u 59. minuti. Strijelac je bio Bekić koji je postavio konačni rezultat 2:0. Susret je obilježila i povreda Slavijinog igrača Radoslava Aleksića koji je u 36. minuti morao napustiti teren. Zamijenio ga je Lemez.

BH Telekom Premijer liga:

Željezničar - Leotar 4:1 (Milović 10., Hodžić 12., 22. i 41., te Selimović 40.) Zrinjski - Slavija 2:0 (Stojkić 38., Bekić 59.)