Sarajevo – Zvijezda 1-0
0

FOTO / Pobjeda poklonjena Vedranu Puljiću

Piše: Edin Isanović
Foto: Fotoservis.info
Foto: Fotoservis.info
Sarajevo je u 10. kolu Premijer lige BiH savladalo gradačačku Zvijezdu 1-0. Pred relativno malim brojem gledalaca, tim sa Koševa upisao je pobjedu i tako se priključio samom vrhu tabele. Utakmica je počela minutom šutnje za ubijenog Vedrana Puljića, navijača Sarajeva. Tuga je bila opipljiva i stvarna u svakom ćošku najvećeg bh. stadiona. Na sjevernom dijelu tribine gdje su bile smještene najvatrenije pristalice bordo boje priređena je koreografija sa Vedranovom slikom.

Izabranici Mehmeda Janjoša krenuli su agresivno ka golu nekadašnjeg saigrača Elvisa Karića, pa se tako Pliska već u osmoj minuti našao u idealnoj prilici. No, golman Zvijezde je odlično intervenisao. Isti igrač samo nekoliko minuta kasnije nije bio priseban u šesnaestercu gostiju. Pritisak je rastao. Svoju nadmoć na terenu Sarajevo je krunisalo fantastičnim pogotkom Alena Avdića u 19. minuti. Lopta je završila u gornjem lijevom uglu premijerligaša iz Gradačca. Pogodak je proslavio klećeći ispred sjeverne tribine. Do kraja prvog poluvremena domaći su imali još nekoliko dobrih prilika, ali nisu bili precizni.

Nastavak je počeo novim atacima Sarajeva. Najbolju priliku za postizanje drugog pogotka propustio je Damir Hadžić, nekoliko minuta nakon što je zamijenio Adisa Jahovića. Bordo sedamdesetsedmica je sa nekih 25 metara odlično šutirala, ali je i čuvar mreže Zvijezde fantastično reagovao i odbio loptu u korner. Treba napomenuti da gosti nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gol Alaima, te se rezultat do kraja nije mijenjao.

Na kraju su igrači u bordo majicama otišli do navijača koji su pjevali pjesmu posvećenu Vedranu. Gledali su u te momke zagrljeni jedan sa drugim... Bol, zgrčena lica, nevjerica... Tuga je bila beskonačna. Svi su bili duboko ganuti prizorom. Pobjeda je poklonjena Vedranu Puljiću.

„Vedran je živio za Sarajevo“, prošaptao je jedan gospodin izlazeći sa stadiona...