Miroslav Blažević
0

"Pobjeda nije slučajnost, bit ćemo još bolji"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Selektor nogometne reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević, nakon sinoćnje ubjedljive pobjede BiH nad Estonijom od 7:0, izjavio je da reprezentacija BiH može još mnogo napredovati u igri i da očekuje da u narednim utakmicama njegovi izabranici pruže još bolje igre.

"Nakon minimalnog poraza od Španije iz Evrope su stigle pohvale na račun naše igre, a sada su svi u čudu. Ova pobjeda nije slučajnost. Ispoljili smo vrhunski kvalitet, pokazali da smo promijenili svijest jer ni nakon petog postignutog gola nismo stali, nego smo jurišali dalje, po nove pogotke. To je veličanstveno", svoje oduševljenje nije krio Miroslav Blažević.

Na pitanje, šta očekuje u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, Blažević je rekao:

"Na ovome se neće završiti. Imamo još prostora za napredak, trebamo korigovati određene stvari u igri. Ovo je podneblje puno nogometnih dragulja i nastavit ćemo tragati za njima kako bi sve koji vrijede stavili pod zastavu BiH. Napravili smo važan korak, a u prilog nam ide i neriješen rezultat između naših direktnih konkurenata Turske i Belgije".

"Čestitam svojim nogometašima i ovoj divnoj publici koja nas je nosila do pobjede i obećavam da ćemo u nastavku kvalifikacija igrati još bolje", kazao je bh. selektor.