Nogomet
19

Pobjeda Borca protiv Viteza, remi Zrinjskog i Rudara

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Večeras su u terminu od 20:30 sati odigrana dva susreta 2. kola BHT Premijer lige. Zrinjski je pod Bijelim Brijegom odigrao bez golova sa Rudarom, dok je Borac savladao Vitez sa 1:0.

Borac - Vitez 1:0

Nogometaši Borca su od prve minute silovito krenuli u napad ka golu Viteza u želji da što prije postignu pogodak. Tako otvorena igra se mogla osvetiti Banjalučanima u 16. minuti kada je igrač gostujuće ekipe Brekalo zaprijetio golmanu Avdukiću. Domaći su do kraja imali dvije izgledne prilike za gol preko Stokića, ali njegovi udarci u 37. i 42. minuti nisu našli put do gola Vitežana. U prvom dijelu susreta nije bilo golova.

U drugom poluvremenu su uslijedile dvije prilike za Grujića, koji nije uspio zatresti mrežu Viteza. Nakon toga je uslijedila kontra gostiju, koju nije iskoristio Smirko. Ipak, u 68. minuti je dosuđen penal za Borac, koji je u pogodak pretvorio Stokić. Igrala se 73. minuta kada je sjajnu priliku za novi gol Banjalučana propustio Dujković. U 82. minuti je Subić postigao pogodak za Borac, ali je sudija dosudio ofsajd. Borac je uprkos vodsvu otvoreno napadao, a novu priliku za pogodak je propustio Radulović, tačnije, njegov šut je odbranio golman Perković. U 88. minuti su gosti mogli do izjednačenja, no, Avdukić je uspio sačuvati mrežu netaknutom. Sjajno je reagovao i u samom finišu susreta kada je odbranio šut Brekala. Borac je svakako imao sreću u završnici, ali je ipak zasluženo pobijedio s obzirom na veliki broj prilika.

Zrinjski - Rudar 0:0

Plemići su od samog početka susreta dominirali na terenu, a dobru šansu za pogodak je propustio Crnov, koji je u 19. minuti šutirao neprecizno. Igrala se 27. minuta kada su domaći imali sjajnu priliku za pogodak preko Đurića, koji ipak nije pogodio. U 39. minuti je Zrinjski bio najbliže vodstvu, no, Radeljićev udarac glavom nakon centaršuta Miličevića je završio na prečki. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0.

U nastavku je ekipa Zrinjskog nastavila napadati, no gosti iz Prijedora su se dobro branili. Plemići su uprkos nekoliko sjajnih šansi ipak ostali bez pobjede. Susret je završen bez golova 0:0.