Nogomet
0

"Plavi" uspješno odradili posljednju provjeru pred pretkolo Kupa Uefa

NINA
Posljednju provjeru uoči nastupa u pretkolu Kupa UEFA-e nogometaši s Grbavice jučer su odigrali uspješno pobijedivši Travnik sa 1:0.

Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Senad Žerić u 6. minuti nakon dobrog centaršuta Muharemovića. Željezničar je imao priliku da poveća vodstvo u 51. minuti, no Almir Gredić je bio neprecizan iz jedanaesterca. Stručni štab na čelu s novim trenerom Jirijem Plišekom nije zadovoljan prikazanom igrom. Plišekov pomoćnik Ismet Štilić uputio je oštre kritike na račun igrača.

“Ne znam što bih rekao. Mislim da se još uvijek osjeti umor od teških treninga. Pojedini novi igrači poput Markovića i Čokovića očito nemaju dovoljno snage, a još hoće da sami riješe utakmicu. Također nisam zadovoljan ni onim što su pokazali naši napadači. Moraju igrati bolje, budu li ovako loše raspoloženi i protiv Penarose ne piše nam se dobro”, kazao je Štilić.

S druge strane, Almir Gredić, vezni igrač “plavih”, ne smatra da je ekipa igrala posebno loše. “Novi trener je uveo novi način igre, a na nama je da ga provedemo u djelo. Igramo dosta agresivnije, s više duela, prekršaja, trke. Ne bih rekao da smo protiv Travnika igrali loše. I prije smo igrali nešto slično, no sada to radimo s puno više discipline. Svaki igrač u svakom trenutku mora pokriti svoje mjesto, što smo dosad dobro radili. U kontrolnim utakmicama nijedan protivnik nam nije stvorio izgledniju priliku. Travnik i Modriča praktički nisu opucali prema golu”, kazao je Gredić.

“Plavi” na put za San Marino kreću u utorak, a dan kasnije igraju prvu utakmicu pretkola Kupa UEFA-e protiv Penarose. “Grci su pokazali da favoriti više ne postoje, tako da se ni mi ne smatramo favoritima protiv Penarose. Stoga ćemo morati maksimalno ozbiljno i angažirano ući u utakmicu i već u gostima tražiti rezultat koji će nam olakšati revanš”, zaključio je Gredić.