Nogomet
46

Plavi trenirali na Koševu, sutra protiv Ferencvaroša igraju za 3. pretkolo

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometaši FK Željezničar večeras su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" obavili posljednji trening uoči sutrašnje važne druge utakmice 2. pretkola Evropske lige protiv mađarskog Ferencvaroša.

Trener Željezničara Milomir Odović je danas sa svojim izabranicima odradio posljednji trening uoči sutrašnje utakmice protiv Ferencvaroša, druge u okviru 2. pretkola Evropske lige. Plavi su u prvoj utakmici odigranoj u Budumpešti pobijedili rezultatom 1:0, a jedini gol je postigao mladi Dženis Beganović u 90. minuti susreta.

Večerašnji trening je tim s Grbavice odradio na visokom nivou, a atmosfera u ekipi je sjajna. Plavi i dalje ulogu favorita prepuštaju Ferencvarošu, ali je jasno da su pobjedom u gostima bez primljenog gola napravili veliki korak ka plasmanu u 3. pretkolo.

Odović u sutrašnjoj utakmici može računati na sve igrače.

Utakmica Željezničar - Ferencvaroš počinje u 18:00, očekuje se dobra atmosfera, a nadamo se da će to biti dodatna motivacija našem predstavniku da napravi veliki uspjeh, eliminiše Ferencvaroš i plasira se u 3. pretkolo Evropske lige, gdje čeka belgijski Standard Liege.

Fotografije s treninga pogledajte u prilogu.