Sanz optužuje Pereza
0

"Platiti 94 miliona eura za Ronalda je idiotizam!"

Totalsport
Bivši predsjednik Sportskog društva Real Lorenzo Sanz prozvao je aktuelnog, Florentina Pereza, zbog iznosa kojeg je izdvojio kako bi timu priključio Portugalca Cristiana Ronalda.

Prošlog je ljeta Real platio Manchester Unitedu 94 miliona eura za transfer Cristiana Ronalda. Takav potez Sanz smatra ''idiotizmom''.

"Ili smo svi mi glupani, ali je osoba koja je odgovorna za davanje takvog iznosa idiot. Niti jedan igrač na svijetu nije vrijedan tih novaca", izjavio je Sanz za špansko izdanje Goal.coma.

"Ekipa Reala u vrijeme mog mandata je bila jednako dobra kao i ova današnja, ako ne i bolja, a ja nisam davao takve enormne iznose za transfere. Ne bih onu moju ekipu mijenjao za ovu današnju koja je, nažalost, lošija od Barcelonine", dodao je Sanz, koji je predsjednik “kraljevskog društva” bio od 1995. do 2000. godine. Poznat je po tome što je u klub svojim novcem doveo Hrvata Davora Šukera iz Seville i Crnogorca Predraga Mijatovića iz Valencije.

Velika Realova ekipa, predvođena Raulom, Hierrom i Redondom, osvajala je pod njegovim mandatom Ligu prvaka 1998. i 2000. godine.