Nogomet
0

Platini siguran da će postati sljedeći predsjednik UEFA-e

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Michel Platini je izjavio da je siguran u svoju pobjedu protiv Lennarta Johanssona u trci za mjesto predsjednika fudbalske organizacije UEFA.

Bivši 51-godišnji francuski internacionalac je za njemački Bild am Sonntag u nedjelju izjavio: ''Znam da ću ja pobjediti na glasanju''.

Platinijev protivnik je sadašnji 77-godišnji predsjednik UEFA-e, a izbor će biti napravljen glasanjem 52 asocijacije koju se članice UEFA-e, na kongresu koji će biti održan 26. januara u Dusseldorfu.

Platini smatra da je Johansson prestar da bi dobio svoj četvrti mandat UEFA predsjednika.

''Mislim da bi trebala postojati neka restrikcija u pogledu starosti'', izjavio je Platini.

On je ipak naveo da ne zna da li će da razlika u godinama biti odlučujuća prilikom glasanja. ''Znam da ću biti izabran. Tu zaista nemam briga''.

Platini je napravio i jedno neugodno poređenje između Johanssona i FIFA predsjednika Josepha Blattera. ''Ako želite razgovarati sa Blatterom, trebate samo otići u Zurich. On je uvijek tamo. A Johanssona ne možete nikad naći u svojoj kancelariji. Nikad tamo nema'', izjavio je Platini.

Blatter je u petak izrazio svoje ''simpatije'' prema pokušaju Platinija da postane sljedeći predsjednik UEFA-e.

''Ako me šitate da biram između nogometaša i direktora, moje simpatije su na strani igrača'', izjavio je Blatter. ''Michel i ja smo 1998. godine kreirali slogan 'Nogomet za sve i svi za nogomet', i mene nije sramota što sam na njegovoj strani''.