Euro 2012.
0

Platini prijeti Poljskoj i Ukrajini

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Predsjednik UEFA-e Michel Platini poručio je Poljskoj i Ukrajini da imaju vremena do septembra dokazati da su u stanju organizirati Evropsko nogometno prvenstvo 2012. godine.

"U januaru na kongresu UEFA-e u Zagrebu upozorili smo Poljake i Ukrajince da im je krajnje vrijeme da se probude i dali smo im rok od četiri mjeseca. Sljedeće sedmice UEFA-ina delegacija će posjetiti obje zemlje i razgovarat ćemo s ministrima i ljudima iz Organizacijskog odbora, a u septembru ćemo na sastanku Izvršnog odbora UEFA-e u Bordeauxu donijeti konačnu odluku", izjavio je Platini na konferenciji za novinare u Beču.

"Učinit ćemo sve što je u našoj moći da se EP 2012. održi u Poljskoj i Ukrajini. No, ako u Varšavi i Kijevu ne budemo imali stadione, onda je moguće da Poljska i Ukrajina izgube organizaciju EP-a 2012", rekao je Platini, dodavši kako zasad još nema "rezervnog plana".

Poljaci i Ukrajinci kasne s izgradnjom potrebne infrastrukture. Gradnja stadiona u Varšavi i Kijevu još nije ni počela, a treba izgraditi i nove ceste, hotele, aerodrome.