Nogomet
0

Platini dao Ukrajini rok od dva mjeseca

FENA
Michel Platini (Foto: AP)
Michel Platini (Foto: AP)
Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Michel Platini nakon dvodnevnog je posjeta Ukrajini rekao kako vladi te zemlje daje rok od dva mjeseca kako bi pokazala vidljiv napredak u izgradnji stadiona i pripremama za domaćinstvo Eura kojem će uz Poljsku biti domaćinom 2012. godine.

Platini je na kraju svojega posjeta pola sata razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Viktorom Janukovičem kojemu je prenio svoja zapažanja i zamolio ga da utječe na vladu kako bi se radovi ubrzali.

"Predsjednik Janukovič mi je dao garancije da će svi potrebni radovi biti napravljeni i da će učiniti sve što je u njegovoj moći da i vlada slijedi njegov primjer. Ja sam njemu rekao da u sljedeća dva mjeseca UEFA želi vidjeti jasne znakove ubrzanja radova", rekao je Platini.

Zbog ekonomske krize, političkih napetosti i vrlo jake zime pripremni radovi za Euro u Ukrajini kasne čak pet mjeseci. Poglavito se to odnosi na izgradnju stadiona u Kijevu na kojemu bi se trebala odigrati i finalna utakmica, a radovi kasne i na izgradnji stadiona u Lvivu.

Platini je tokom svog posjeta Ukrajini ponovio stav Izvršnog odbora UEFA-e da će Ukrajini biti oduzeto domaćinstvo Eura ukoliko stadion u Kijevu ne bude na vrijeme dovršen.

Ukrajinski predsjednik Janukovič je izjavio da će, s obzirom da je u pitanju čast njegove zemlje, od sada on lično nadgledati radove.