Govorio o suspenziji
1

Platini: Branim se od prevaranata iz Ciriha i FIFA-e, ko su uopće ti klauni?

Klix.ba
Michel Platini (Foto: EPA-EFE)
Michel Platini (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini prekinuo je šutnju nakon dvije godine i za francuski list Marianne progovorio o svojoj osmogodišnjoj suspenziji.

Platini je u razgovoru za Marianne poručio kako ne priznaje sud FIFA-e i CAS-a, kako će dokazati da nije kriv i istinu te oprati ljagu sa svog imena.

"Ne mogu prihvatiti kaznu kada nisam kriv. Ne priznajem poraz jer nisam učinio ništa loše i zbog toga se moram braniti od prevaranata iz Ciriha i FIFA-e. Ko su ti klauni koji su mi zabranili bavljenje nogometom na četiri godine. To je zavjera protiv mene, kako ne bih postao predsjednik FIFA-e. Moj put do pravde tek je počeo. Siguran sam kako ću na kraju ja imati pravo", rekao je Platini.

Podsjetimo, Etički odbor FIFA-e je u decembru 2015. suspendovao tada dvojicu najmoćnijih ljudi u svjetskom nogometu predsjednika FIFA-e Seppa Blattera i predsjednika UEFA-e Michela Platinija na čak osam godina zbog kršenja etičkih načela.

Naime, istraga je otkrila da je Blatter platio Platiniju 1,8 miliona eura 2011. za posao savjetnika obavljen 2002. godine, a transakcija je obavljena na temelju "usmenog dogovora" čime su povrijedili etička načela FIFA-e.