Odbio je United
0

Plakao jer ide u Arabiju, a sada je dao najiskreniji intervju ikada: Brinem o ženi i djeci

D. P.
Neves je suze lio zbog odlaska u Arabiju (Foto: Screenshot)
Neves je suze lio zbog odlaska u Arabiju (Foto: Screenshot)
Suze Rubena Nevesa prije mjesec dana obišle su svijet nakon što je iz engleske Premier lige prešao u Saudijsku Arabiju, a sada je dao jedan od najiskrenijih intervjua ikada.
Zvijezda Wolverhamptona prešla je u saudijski Al Hilal za više od 50 miliona eura. Međutim, imao je ponude Manchester Uniteda, a i Arsenal se spominjao kao moguća nova destinacija, no to se nije ostvarilo.

Na oproštaju od Wolverhamptona plakao je kao malo dijete, a njegove suze obišle su svijet. No, ako mu se na nečemu ne treba zamjeriti, to je iskrenost nakon potpisa za Al Hilal.

Neves (26) otkrio je da iza svega stoje finansijski uvjeti koje su mu Saudijci ponudili. Ističe da mu je porodica najveći trofej te da ih želi zbrinuti, što mu je bitnije od prestiža na nogometnim terenima.

"Pružiti svojoj proodici život kakav sam oduvijek sanjao za njih, to je za mene bio glavni razlog zbog kojeg nisam imao dvojbi oko prihvatanja novog ugovora. Imam troje djece i ženu, a briga o njima je moj najveći trofej", rekao je Neves.

Istakao je kako s Al Hilalom želi biti dio "projekta najboljeg azijskog kluba".

"Projekt 'Al Hilal' je najbolji u Aziji. Moje društvene mreže su 'poludjele' od dolaska u Al Hilal i nevjerovatno je vidjeti koliko imaju navijača koji su strastveni za nogomet", dodao je Portugalac.

Podsjetimo, Neves je samo jedna od zvijezdi koji su evropski nogomet zamijenili saudijskim. Nakon Cristiana Ronalda i Karima Benzeme, tu su stigli Roberto Firmino, N'Golo Kante, Marcelo Brozović, Kalidou Koulibaly...