Gospodar života i smrti
22

Plaćenik Pabla Escobara otkrio: Selektor Perua je bio na nišanu, kao i čitav jedan klub

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kolumbijski narkobos Pablo Escobar tokom 80-ih i 90-ih godina prošlog vijeka bio je jedan od najutjecajnijih ljudi u ovoj državi, a na njegovoj crnoj listi i jako blizu smrti bio je i sadašnji selektor Perua Ricardo Gareca.

Ovu informaciju potvrdio je John Jairo Velasquez, poznatiji kao Popaj, koji je bio jedan od najpoznatijih plaćenika ovog narkobosa. Zbog brojih ubistava koje je počinio, dobio je 23 godine zatvora i na slobodu je izašao 2014. godine.

"Istina je. Ricardo Gareca uvijek je bio na nišanu Pabla Escobara. No, nikada nije izdao nalog da ga se ukloni. Escobarova ljubav prema nogometu spasila je Ricarda Garecu od smrti. Njega i sve igrače Americe de Cali, ekipe koju je držao protivnički kartel", otkrio je Velasquez.

Nakon toga, on je rekao da je Escobar planirao postaviti bombu ispod autobusa s igračima nogometne ekipe America de Cali.

"Pablo je želio postaviti bombu ispod autobusa nogometne ekipe Americe de Cali nakon što je Cali kartel postavio bombu ispod automobila njegove porodice. Pablo je imao sve igrače Americe de Cali na umu, jer ipak smo bili u ratu. Otimao je njihove igrače kako bi natjerao kartel da sarađuje. Kada su jednom odbili sarađivati, ubio je porodicu Pedra Sarmienta koji je danas uspješan trener", otkrio je ovaj plaćeni ubica.

Gareca je na poziciji selektora Perua od 2015. godine, a ove godine ih je vodio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje nisu uspjeli proći grupnu fazu pored Danske i Francuske.