Nogomet
18

Plaćaju ceh: Barcelona prodaje tri zvijezde zbog Messija

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Barcelona će prodati tri igrače iz trenutne postave kako bi osigurala finansije za novi ugovor s Lionelom Messijem, tvrdi poznati španski novinar Eduardo Inda.

Naime, od ranije se špekuliše da Argentinac traži golemo povećanje plate, odnosno da navodno želi 40 miliona eura godišnje neto i čini se da mu ne pada napamet smanjiti potraživanja.

S druge strane, Katalonci već odavno probili su limite u budžetu. Potpisali su nove i poboljšane ugovore s Neymarom i Luisom Suarezom, a očekuju se produženja ugovora s još nekoliko zvijezda, pa je logično da će neko na kraju morati platiti ceh.

"Rakitić još uvijek nije produžio ugovor i više je vani nego unutra. Barca bi, uz Rakitića, mogla prodati Rafinhu i Ardu Turana i tako skupiti oko 100 miliona eura", tvrdi Inda koji je u prošlosti puno puta pogodio, ali i promašio.

Tih 100 miliona od transfera plus plate trojice spomenutih igrača bit će dovoljno samo za prvu godinu ugovora Messija i Inieste, jer samo će na Argentinca godišnje potrošiti 80 miliona eura u bruto iznosu.

Hoće li Inda ovaj put pogoditi ili će Barcelona naći neko novo rješenje, ostaje nam da vidimo u bliskoj budućnosti.