Svi žele uspjeh
11

Pjesma navijača BiH odjekuje i na dalekom Islandu, Zmajeve će bodriti i Amerikanac iz Bostona

D. P.
Navijači BiH u Rejkjaviku (Foto: BH Fanaticos)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20:45 igra važan duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Islanda, a ni taj duel neće proći bez navijačke podrške za Zmajeve.

Grupa BH Fanaticosa stigla je na daleko gostovanje gdje će i večeras pokušati da bude 12. igrač našeg nacionalnog tima. Najvatreniji bh. navijači danas su uživali na ulicama Rejkjavika, a nema dvojbe da će i tokom svih 90 minuta biti velika podrška Zmajevima.

Navijači BiH stili su iz svih krajeva Evrope i svijeta, a posebno se to odnosi na fanove naše reprezentacije koji žive u Skandinaviji.

Od ranih podnevnih sati pjesma bh. navijača odjekuje na ulicama Rejkjavika, a zanimljivo je da će za BiH večeras navijati i Amerikanac koji je stigao iz Bostona kako bi bio uz nogometaše BiH. Stigao je na poziv svojih prijatelja, navijača naše reprezentacije iz Bostona.

Navijač iz Bostona koji je došao pratiti BiH
Navijač iz Bostona koji je došao pratiti BiH

Reprezentaciji BiH podrška će biti veoma važna jer je pred nama težak duel u kojem je potrebno ostvariti pobjedu koja bi nam ostavila nadu da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije.

U međuvremenu, selektor Meho Kodro napravio je tri izmjene u odnosu na duel protiv Lihtenštajna. Tako je ostavio Miralema Pjanića, Adija Nalića i Nemanju Bilbiju na klupi, a od prve minute će umjesto njih igrati Jusuf Gazibegović, Amir Hadžiahmetović i Benjamin Tahirović.

BiH počinje u sastavu: Ibrahim Šehić, Amar Dedić, Hrvoje Miličević, Dennis Hadžikadunić, Sead Kolašinac, Jusuf Gazibegović, Benjamin Tahirović, Rade Krunić, Amir Hadžiahmetović, Edin Džeko i Ermedin Demirović.

Susret na Laugardalsvöllur stadionu igra se od 20:45, a možete ga pratiti na portalu Klix. ba u tekstualnom prijenosu od 20 sati.