Claude Puel, trener Lyona
0

"Pjaniću treba još malo mišića, sve drugo ima"

Totalsport
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Trener nogometaša Lyona Claude Puel prvi je put oduševljeno progovorio o svome mladom bosansko-hercegovačkom veznjaku Miralemu Pjaniću (19).

Pjanić je u dvoboju drugog kola Lige prvaka protiv Debrecena u Mađarskoj zabio gol te dodao dvije asistencije u 4-0 pobjedi Francuza.

  • Pjanić ima čudesnu viziju igre i tehniku koja je prati. S obzirom na to da ima tek 19 godina, ima i pravi pristup. Vrlo pozorno sluša i uči. Pokazuje želju, ambiciju, obiluje pozitivnim karakterom i osobnošću. Ima mentalitet neophodan za napredak. Zna kako biti strpljiv ali opet igrati da bi se pobijedilo. Nije sramežljiv. Jednostavno, ima sve kvalifikacije postati vrhunskim igračem – izjavio je Puel nastavivši:

  • Došao mi je prošlog maja, krajem sezone, požaliti se na osjećaj da je imao osrednju sezonu. Uvjerio sam ga da je sve baš onako kako treba, da ima 18 godina i da je morao upoznati nogomet najvišeg nivoa.

  • Po meni, njegova je odluka o dolasku u Lyon sa 17 godina bila ispravna. Nije više bio za klub koji je prerastao. Morao si je postaviti više ciljeve, uključiti se u prave takmičarske okolnosti.

  • Šta mu još nedostaje? Mora ojačati, nabaciti nešto mišića. Osim toga, Mire već sada ima sve kvalitete potrebne da bi postao veliki igrač – zaključio je Puel.