Besprijekoran centaršut
186

Pjanićeva sve bolja forma raduje selektora Zmajeva, ponovo asistirao u azijskoj Ligi prvaka

D. P.
Drugi meč, druga asistencija Pjanića (Foto: Screenshot)
Drugi meč, druga asistencija Pjanića (Foto: Screenshot)
Nakon što je asistirao u polufinalu kvalifikacija za ulazak u grupu azijske Lige prvaka i pobjedi svog Al Sharjaha nad Bashundara Kingsima (2:0), Miralem Pjanić učinio je isto i danas u finalu kvalifikacija.
Sharjah gostuje iranskom Tractor Saziju u finalu kvalifikacija za najelitnije azijsko nogometno takmičenje, a tu ima prednost iz 24. minute utakmice.

Kao u najboljim danima, Miralem Pjanić je besprijekorno centrirao iz kornera, a Said Abdulrahman je pogodio za vodstvo Al Sharjaha, postigavši jedan od najvažnijih golova za klub kojim bi ekipa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata mogla izboriti grupnu fazu Lige prvaka.

Pjanić je tako u dva odigrana susreta nove sezone u Ligi prvaka upisao dvije asistencije. Kako je utakmica još uvijek u toku, nije nemoguće da reprezentativac Bosne i Hercegovine upiše još neki napadački učinak do kraja susreta u vidu golova ili asistencija.

Povratak u kakvu-takvu formu veznjaka reprezentacije BiH može radovati selektora Mehu Kodru uoči ključnih utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Pjanić se nalazi na spisku pozvanih Zmajeva, a kako je Pjanić naš najkreativniji, a možda i jedini igrač u reprezentaciji takvog profila, njegove asistencije i napredak u formi sasvim sigurno mogu biti tračak nade.