Le Championnat
0

Pjanićev Lyon napada vrh tabele

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon pet odigranih utakmica u francuskom nogometnom prvenstvu vodeći Bordeaux sakupio je 13 bodova, koliko ima i drugoplasirana ekipa Lyona.

Neporažene ekipe pokušat će nastaviti niz dobrih rezultata, a braniteljima naslova slijedi gostovanje kod Boulognea. Na toj će im utakmici nedostajati golman Cedric Carrassa, te centralni branič Marc Planus budući da su obojica zaradili povrede tokom utakmice protiv Juventusa (1-1) u Ligi prvaka.

Lyon našeg Miralema Pjanića će također na gostovanje i to na noge PSG-u bez Mathieua Bodmera, kojeg bi trebao zamijeniti Jeremy Toulalan. U većim je poteškoćama domaćin te utakmice, budući da će bodove tražiti bez svog najboljeg igrača, suspendovanog Stephanea Sessegnona.

Trećeplasirani Montpellier sljedećih sedam mjeseci neće moći računati na 19-godišnjeg veznjaka Remyja Cabellu, koji je podvrgnut operaciji potrganih ligamenata u koljenu.

Nancyjevo gostovanje kod Lorienta propustit će brazilski branič Andre Luiz koji odrađuje kaznu od tri utakmice neigranja.