Nogomet
75

Pjanić, Višća i Hajrović: Strpljenje se isplatilo, ali će protiv Grčke biti mnogo teže

Piše: A. P.
Prvotimci bh. reprezentacije Miralem Pjanić, Edin Višća i Izet Hajrović nisu krili zadovoljstvo večerašnjom pobjedom nad selekcijom Kipra od 2:0.

Pjanić je nakon meča priznao da ni u jednoj utakmici nije lako, a da se u prošlim kvalifikacijama moglo vidjeti da je Kipar kvalitetan.

"Bili smo strpljivi, na kraju se naša ofanzivna igra isplatila i zasluženo smo pobijedili. Mogli smo ranije dati gol, bilo bi lakše", primijetio je veznjak naše selekcije.

Svjestan je da je naš sljedeći protivnik, reprezentacija Grčke, kvalitetan protivnik i da će izabranike Meše Baždarevića očekivati teška utakmica u kojoj ne smiju izgubiti, a da bi se to desilo potrebno je da se odmore i dobro pripreme.

"Imamo ciljeve koje želimo ostvariti i mislim da smo dobra ekipa, a to se vidjelo", poručio je Pjanić i dodao da se nada dobrom rezultatu protiv Grka.

I Edin Višća se složio da je večerašnja utakmica bila veoma teška.

"Znali smo da Kipar igra disciplinovano svih 90 minuta i ganja rezultat. Imali smo dosta šansi, trebali smo ranije dati gol. Možda bi sve otišlo u nekom drugom smjeru, ali najbitnije je da nismo gubili glavu. Upisali smo tri boda. Ovu utakmicu zaboravljamo i pripremamo se za Grčku", poručio je Višća.

S obzirom da se sada ispostavilo da će se BiH sa Grčkom boriti za drugo mjesto u grupi H koje vodi u baraž, Višća je kazao kako će im večerašnja pobjeda vratiti samopouzdanje, ali da u Grčkoj u novembru moraju disciplinovanije odigrati.

Da su naši momci imali dovoljno strpljenja te da se to isplatilo poručio je Izet Hajrović nakon meča.

"Trebalo nam je malo strpljenja, to smo imali, zasluženo smo dali dva gola i sad gledamo dalje. Pristup igrača bio je značajno bolji, a protiv Grčke će sigurno biti mnogo teže. Moramo biti sto posto spremni i bit će to sve dobro", kazao je Hajrović.