I sam bi volio na Otok
0

Pjanić uvjeren da će Džeko otići u Manchester City

Totalsport
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Miralem Pjanić uvjeren je da će njegov saigrač iz reprezentacije Edin Džeko karijeru nastaviti u Premiershipu.

Džeko je impresivnim igrama u dresu Wolfsburga, s kojim je 2009. godinje osvojio i naslov pobjednika Bundeslige, a prošle sezone je s 22 gola bio prvi strijelac prvenstva, privukao pažnju velikog broja jakih evropskih klubova, jačih od Wolfsburga. Zadnjih nekoliko mjeseci gotovo svakodnevno se u raznim evropskim medijima piše i špekuliše o potencijalnom transferu vrsnog 24-godišnjeg napadača.

Jedan od zainteresovanih klubova za Sarajliju je Manchester City. Iako su iz Wolfsburga poručili da ne namjeravaju prodavati svog najvrjednijeg igrača, Lyonov 20-godišnji ofanzivni veznjak Miralem Pjanić smatra da će Džeko karijeru nastaviti u Manchester Cityju.

"Bolje prije nego kasnije", sugerisao je u razgovoru za ESPNsoccernet.

"Edin ima veliku želju zaigrati u Engleskoj. Vrhunski je igrač, trebao bi se okušati u Premiershipu. Jedan je od najboljih svjetskih napadača. Pred njime je briljantna budućnost i ja mislim da će otići u Englesku. Manchester City je počeo graditi vrlo jak tim, Edin je zainteresovan za taj izazov. Na kraju će se to i dogoditi. Edin istinski želi otići u Manchester City, koji ima veliku ekipu", kaže Pjanić.

I sam je bio povezan s prelaskom u Arsenal prije dvije godine. Ne isključuje mogućnost da jednog dana zaigra na Otoku...

"Moja je koncentracija usmjerena na klub u kojem igram, Lyon, u kojem se osjećam jako dobro i želim sljedeće sezone pokazati bolji učinak od onog iz prošle sezone. Prema tome, trenutno sam skoncentrisan sam na svoj posao u Lyonu. Ako ga jednog dana i napustim, otići ću samo u veći klub. Naravno da bih volio zaigrati u Engleskoj. Njihovi klubovi i tamošnje prvenstvo su vrlo atraktivni", zaključio je Pjanić.