Nogomet
51

Pjanić: Totti će odabrati nasljednika, broj 10 na dresu nosi mnogo odgovornosti

Klix.ba
Miralem Pjanić (Foto: EPA)
Miralem Pjanić (Foto: EPA)
Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić izjavio je za talijanske medije da želi osvajati trofeje s Romom te da će kapiten Vučice Francesco Totti sam odabrati svog nasljednika, odnosno igrača koji će, nakon što on prestane aktivno igrati za Romu, nositi broj 10 u ovom klubu.

Pjanić sa Romom putuje i trenira u Indoneziji gdje se pripremaju za narednu sezonu. Navijači Rome u ovoj zemlji okružili su na aerodromu našeg veznjaka i postavljali mu brojna pitanja, javljaju talijanski mediji.

"Neće bili lako osvojiti titulu u Italji, a veliki izazov će biti Liga prvaka. Cilj je osvojiti nešto naredne sezone", rekao je Pjanić navijačima.

Dodao je da se tim konstantno pokušava približiti Juventusu koji je neprikosnoven u Italiji.

Navijači su pitali i da li će Pjanić naslijediti Tottija kada kapiten Rome napusti klub na kraju naredne sezone?

"Francesco će sam odlučiti. To je veoma važan broj na dresu za sve navijače i nosi mnogo odgovornosti", kazao je Pjanić.

Istakao je i da preferira igrati na poziciji centralnog veznog te da ne krije neku posebnu tajnu kada je riječ o izvođenju slobodnih udaraca.

"Rim je nevjerovatan grad i svaki dan otkrivam nešto novo. Hrana je odlična i vrijeme je sjajno cijelim tokom godine. Colosseum je nešto najljepše na svijetu", rekao je, između ostalog, Miralem Pjanić.