Ključni meč
231

Pjanić: Svi smo svjesni da nam trebaju tri boda i želimo pobijediti u Grčkoj

K. H.
Miralem Pjanić (Foto: D. S./Klix.ba)
Miralem Pjanić (Foto: D. S./Klix.ba)
Veznjak reprezentacije BiH Miralem Pjanić uoči susreta protiv Grčke u okviru 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine rekao je da naš tim u ovom meču mora ići na tri boda i da su on i njegovi saigrači toga svjesni.
Pjanić se kratko obratio javnosti te je rekao da naš tim nijednog trenutka ne smije potcijeniti Grčku i da nam u ovom meču igraju samo tri boda.

"Grčka je mlada ekipa i ima puno novih igrača koji se žele dokazati. Oni žele pokazati što bolje lice reprezentacije, znamo da nikada nije bilo lagano igrati protiv njih i sigurno je da nas očekuje jako teška utakmica. To što neki igrači ne igraju za njih nije razlog da ih potcijenimo, nama trebaju tri boda i ekipa mora biti svjesna da moramo osvojiti tri boda. Utakmica protiv Finske se neće brojati ukoliko ne osvojimo tri boda protiv Grčke", kazao je Pjanić.

Pjanić će u meču protiv Grčke biti kapiten Zmajeva s obzirom na to da Edin Džeko zbog povrede neće igrati, a u meču protiv Finske odigrao je jednu od najboljih utakmica u nacionalnom dresu te je tako potvrdio fantastičnu formu u kojoj se trenutno nalazi.

Utakmica između Grčke i Bosne i Hercegovine igra se u utorak s početkom u 20:45 sati na Olimpijskom stadionu ”Spyros Louis” u Atini.

Nakon sedam odigranih utakmica u grupi J, Zmajevi se nalaze na diobi treće pozicije sa 10 osvojenih bodova, koliko ima i Armenija, a dva boda više ima Finska koja je na drugoj poziciji. Na prvom mjestu nalazi se Italija koja ima maksimalan 21 bod i već je osigurala plasman na Evropsko prvenstvo.