Nogomet
12

Pjanić: Sjajno smo odigrali danas

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Bh. veznjak u redovima Rome Miralem Pjanić odigrao je sjajan meč danas u Palermu. Za svoj tim bio je strijelac i asistent na Stadio Barberi, a potom nije mogao skriti oduševljenje.

"Nakon našeg posljednjeg meča u Ligi prvaka, gdje smo sve odigralo kako ne treba, ekipa je sada dobro igrala. Možda još uvijek primamo previše golova, ali mislim da igramo dobar fudbal", kazao je Pjanić. "Mogli smo dati i četiri ili pet golova danas. Šteta je što smo primili dva".

Dodao je da mogu uzrokovati probleme mnogim ekipama, ali da je Palermo bio jak protivnik, a Barbera nezgodan stadion za gostovanje.

"Dobro je što smo rano poveli i sebi olakšali dalji tok utakmice. Sve u svemu, odigrali smo dobro. Zadovoljni smo", rekao je fudbaler i podsjetio da ima još mnogo da se igra u Seriji A.

"I proteklih godina smo dobro počinjali sezonu, ali na kraju nismo ništa postizali. Zbog toga moramo nastaviti sa dobrim igrama, te se fokusirati na jednu po jednu utakmicu i nastaviti igrati kao što smo danas. Vidjet ćemo gdje će nas to odvesti do kraja sezone", istakao je Pjanić.