Važan faktor Zmajeva
469

Pjanić silno motivisan pred Ukrajinu: Ovo je utakmica života, san mi je otići na Euro

D. P.
Pjanić se raduje baražu (Foto: Nogometni savez BiH)
Pjanić se raduje baražu (Foto: Nogometni savez BiH)
Jedan od najiskusnijih reprezentativaca Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić najavio je utakmicu polufinala baraža koja se igra 21. marta u Zenici na stadionu Bilino Polje.

Pjanić je silno motivisan pred duel baraža protiv Ukrajine i ističe da mu je san otići na Evropsko prvenstvo po prvi put u karijeri.

"Očekujem životnu utakmicu. San mi je otići sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine na Evropsko prvenstvo. Bio sam prvi put u historiji u dresu svoje države na Svjetskom prvenstvu, a htio bih biti i na Euru, na kojem do sada nismo učestvovali. Očekuje nas teška utakmica, ali veliki motiv i naša publika će predstavljati prednost za naš tim", rekao je Pjanić.

Pjanić je prokomentarisao i selekciju Ukrajine, za koju ističe da su mladi i jaki.

"Imaju vrlo kvalitetnu reprezentaciju. Mlada su i jaka ekipa. Gledao sam ih nekoliko puta i radi se o veoma dobrom timu koji je u kvalifikacijama napravio dosta problema jednoj Italiji. To dosta govori o njihovim kvalitetima", dodao je veznjak Al Sharjaha.

Popularni Mire je bio dio i svih dosadašnjih baraž utakmica u kojim je naša selekcija nastupala. Prisjetio se tih utakmica u izjavi za zvaničnu stranicu Nogometnog saveza BiH.

"Imali smo dosta nesreće u prethodnim baraž utakmicama. Mentalno moraš biti spreman za takve mečeve. Ima nas nekoliko igrača što imamo veće iskustvo u odnosu na mlađe momke, i to moramo da prenesemo na cijelu ekipu. Radujem se predstojećem okupljanju i dolazim sa velikom motivacijom", dodao je Pjanić.

Miralem Pjanić ima i poruku za sve ljubitelje bh. tima:

"Imamo fantastične navijače i nadam se da ih možemo obradovati, a tako i cijelu državu. Puno bi značilo cijeloj Bosni i Hercegovini da se plasiramo na veliko takmičenje i uradićemo sve da to i ostvarimo", zaključio je popularni Mire koji će igrati važnu ulogu u duelu protiv Ukrajine.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine će se okupiti u ponedjeljak u Sarajevu i početi pripreme. U slučaju eventualne pobjede, Zmajevi će igrati finale protiv Izraela ili Islanda na Grbavici.