Uoči meča Lazio - Roma
0

PARALELNI INTERVJU / Pjanić: Puni smo samopouzdanja, Lulić: Imat ćemo veću podršku

Piše: Edin Isanović
Miralem Pjanić i Senad Lulić
Miralem Pjanić i Senad Lulić
Rimski derbi između Lazia i Rome igra se večeras u 20:45 sati. Prvi put u ovom okršaju učestvovat će i dva bh. igrača koji će biti na suprotnim stranama. Miralem Pjanić bit će u dresu "Vučice", dok će Senad Lulić nositi nebesko-plavi dres.

Javnost u BiH očekuje da će se njih dvojica naći u udarnoj postavi. Oni su reprezentativci naše države, veliku su prijatelji van terena. Za Sarajevo-x.com govorili su o ishodu vječitog rimskog derbija u koji ulaze sa identičnim bodovnim saldom (osvojili po osam bodova iz pet utakmica).

Jeste li svjesni koliko ovaj dvoboj znači navijačima?

Pjanić: Svakako. Oni žive za ovakve utakmice. Za pristalice Rome mogu reći da su izvanredni. Najbolji su od svih klupskih navijača gdje sam do sada nastupao. Slični su navijačima bh. reprezentacije. Uvijek nam daju podršku. Igrao sam do sada lokalni derbi Lyon – Saint Etienne, ali mislim da je rimski na daleko većem nivou.

Lulić: Apsolutno. Pa o ovoj utakmici se priča prije početka prvenstva. Kada sam stigao u Rim shvatio sam koliko navijači Lazija vole svoj klub.

Šta u nedjelju navečer može biti odlučujuće?

Pjanić: Mi u posljednje vrijeme igramo dobro, puni smo samopouzdanja. Kao i većina mojih saigrača vjerujem da možemo slaviti. Vjerovatno će presuditi neka sitnica. Važno je da svi igrači koji budu 'unutra' daju maksimum.

Lulić: Mi smo formalni domaćini i sigurno ćemo imati više svojih navijača i veću podršku sa tribina. Utakmicu će obilježiti i atmosfera koja se stvara oko derbija. Mislim da može odlučiti nadahnuće pojedinca, mada u gradskim derbijima nema favorita.

Nedavno ste stigli u "vječni grad" i nameće se logično pitanje: Jeste li se adaptirali?

Pjanić: Da. Svi u klubu su se potrudili da se brzo naviknem. Misim sve je Ok.

Lulić: Jesam, sve je u najboljem redu.

S obzirom da je Lazio domaćin, mislite li da će igrati ofanzivnije?

Pjanić: Ne smatram da će oni misliti samo o fazi napada. Svjesni su da iz takvih situacija može doći do kontranapada. Mi se ne smijemo previše povući i dozvoliti im da nametnu svoj ritam.

Lulić: Vjerujem da ćemo igrati ofanzivno. No, Roma sigurno neće igrati skroz defanzivno i dozvoliti našim napadačima da konstantno budu u šesnaestercu.

Kako komentarišete činjenicu da ćete igrati protiv saigrača iz reprezentacije?

Pjanić: Lulić igra za svoj klub, a ja za svoj. Mi smo profesionalci. Takav je život.

Lulić: Obojica smo profesionalci i trudit ćemo se da igramo do krajnjih granica svojih mogućnosti. To je sasvim normalno.