Kvalifikacije za SP
223

Pjanić: Protiv Gibraltara na poluvremenu moramo voditi dva, tri gola razlike

Piše: N. K.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Miralem Pjanić, jedna od najvećih zvijezda bh. nogometa, smatra kako protiv Gibraltara u subotu u kvalifikacijama za SP Zmajevi ne bi smjeli imati problema. Popularni Mire je reprezentativno okupljanje iskoristio za posjetu Juventus Akademiji na Ilidži.

"Favoriti smo, igramo kod kuće i moramo pobijediti. Neće biti lako jer se u nogometu nikad ne zna. Moramo ozbiljno shvatiti Gibraltar i ne bismo trebali imati problema. Moramo riješiti utakmicu što ranije i nakon poluvremena već voditi sa dva, tri pogotka razlike. Moramo odigrati pametno i završiti susret bez kartona i spremiti se za Grčku", kaže Pjanić, koji je poželio dobrodošlicu novim igračima među Zmajeve.

"Dolazak novih igrača je pozitivan za nas. To je i njima velika mogućnost da se uklope u ekipu. Selektor je odabrao najbolje igrače trenutno koji su u najboljoj formi i svi su tu zasluženo. Svi su bitni za buduće rezultate reprezentacije", rekao je Pjanić koji se večeras družio sa polaznicima Juventus Akademije koji su mu uručili tortu.

"Lijepo je biti sa djecom koja igraju nogomet. Meni je drago igrati u Juventusu i ova Akademija daje mogućnost djeci da se dokažu pošto imaju dobre trenere. Imat će mogućnost i da se dokažu u Italiji. Ovo je lijepa priča i pozitivna za svu djecu", rekao je Pjanić.