Pred Finsku i Ukrajinu
277

Pjanić predvodio 12 Zmajeva koji su trenirali na Grbavici, još se čeka odluka za Džeku

D. P.
Pjanić se nakon povrede vratio među Zmajeve (Foto: I. Š./Klix.ba)
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je prvi trening uoči ključnih duela protiv Finske i Ukrajine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi su se danas okupili u Sarajevu pred duele 13. novembra protiv Finske i 16. novembra protiv Ukrajine.

Raspoloženje u taboru Zmajeva je veoma dobro, što se vidjelo od samog starta današnjeg okupljanja. Prvi trening selektor Ivaylo Petev zakazao je več za večeras.

Umjesto u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru, zbog obilnih padavina bh. nogometaši se spremaju na Grbavici i tu su odradili prvi trening.

Ono što je bitno za naglasiti, jeste da je večeras treniralo 12 igrača na Grbavici. Razlog su jučerašnje utakmice koje su Zmajevi imali u svojim klubovima i ti nogometaši su trenirali odvojeno zbog regeneracije.

Grupu koja je trenirala na Grbavici večeras predvodio je Miralem Pjanić, koji se vratio u reprezentaciju nakon što je posljednje okupljanje propustio zbog povrede.

Među igračima koji nisu trenirali na terenu Grbavice je i Edin Džeko, kapiten Zmajeva koji je doživio lakšu povredu u derbiju Milana u dresu Intera.

Stanje s Edinom Džekom mnogo interesuje bh. javnost, a više informacija bit će poznato kada budu objavljeni rezultati pregleda koje je odradio. Magnetnom rezonancom je potvrđen određeni stepen oštećenja mišića stražnje lože i prema tome je uključen program fizikalne terapije.