Pogledajte pogodak
81

Pjanić "pobjegao" odbrani i upisao asistenciju na debiju u azijskoj Ligi prvaka

D. P.
Asistencija reprezentativca BiH (Foto: Screenshot)
Asistencija reprezentativca BiH (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić na dobar način otvorio je novu sezonu upisavši asistenciju u pobjedi svog Al-Sharjaha u azijskoj Ligi prvaka.

Pjanić je nakon dvomjesečne pauze konačno zaigrao i njegova ljetna pauza je gotova. Nakon što je veliki trag ostavio u Ligi prvaka u Evropi, sada je na red došao i debi u azijskoj Ligi prvaka sa svojim Al-Sharjahom.

Iskusni bh. veznjak danas je učestvovao u pobjedi svog tima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata protiv Bashundara Kingsa (Bangladeš) rezultatom 2:0. Pjanić je bio starter.

Igrao se treći minut nadoknade prvog poluvremena kada se Pjanić odlično ubacio po desnoj strani, a onda uputio snažnu loptu u peterac gdje je Luanzinhu bilo vrlo jednostavno da je provede u praznu mrežu gostiju iz Bangladeša.

Sharjah je do drugog gola stigao u 71. minuti, ponovo preko Luanzinha, te tako izborio finale kvalifikacija za azijsku Ligu prvaka. Bh. reprezentativac igrao je od starta do 77. minute utakmice.

Al-Sharjah će u finalu kvalifikacija za Ligu prvaka igrati protiv iranskog Tractora iz Sazija. Susret je zakazan za 22. august.

Kada je u pitanju evropska Liga prvaka, Pjanić je tu ostavio veliki trag. Upisao je 83 nastupa i postigao 11 golova uz 12 asistencija. Sa svojim Juventusom igrao je finale Lige prvaka, ali mu je najprestižniji trofej izmakao u finalu protiv Real Madrida. Bh. reprezentativac se sigurno nada i boljim rezultatima u azijskoj Ligi prvaka, gdje njegov tim ulazi s velikim očekivanjima.