O odlasku iz Barcelone
0

Pjanić otvorio dušu o najtežim danima: Bio sam iznenađen, ideja nije bilo

D. P.
Pjanić je bio zadovoljan Xavijem (Foto: Instagram)
Pjanić je bio zadovoljan Xavijem (Foto: Instagram)
Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić otvorio je dušu u intervjuu za španski Cadena SER i progovorio o najtežim danima koji su ugrozili njegovu karijeru dok je u Barceloni bio pod vodstvom Ronalda Koemana.

Pjanić je ovog ljeta zamijenio dres Barcelone onim iz Al Sharjaha i na početku epizode u Ujedinjenim Arapskim Emiratima igra odlično. U prve tri utakmice upisao je dva gola uz asistenciju, a njegov klub je na vrhu tabele.

U razgovoru za Cadena SER Pjanić je kritikovao Koemana koji je neslavno završio svoju epizodu u Barceloni. Rezultata nije bilo i na kraju ga je zamijenio Xavi Hernandez.

"Bio sam jako iznenađen treninzima s Koemanom. Nije bilo intenziteta, taktike niti ideja. Nismo se ni spremali za utakmice. Kod Xavija, pripreme i treninzi bili su dobri, nešto slično onome na što sam navikao u Juventusu gdje smo osvojili sve. Sada su treninzi u Barceloni dosta intenzivniji", rekao je Pjanić.

Iskusni reprezentativac BiH nastavio je hvaliti trenera Xavija Hernandeza.

"Odluka o odlasku iz Barcelone nije bila laka. To je izvanredna ekipa s dobrim osobljem, publikom. Osjećamo kako smo svi ujedinjeni. Stvari su bile fenomenalne pod Xavijem. Način na koji igra, kako se priprema i trenira je puno bolje od onoga što se dogodilo pod Koemanom. Vidite da tim ima jasnu strukturu i ideje danas", dodaje Pjanić.

Za kraj, reprezentativac BiH je otkrio zbog čega je napustio Barcelonu te da nije išlo sve onako kako je očekivao.

"Odradio sam cijelu predsezonu, uvjerio sam Xavija da imam kvalitet, ali na kraju nisam mogao pokazati svoju vrijednost u prvim utakmice. Očekivao sam da ću više igrati na početku sezone. Bio sam u najvećem klubu na svijetu, ali ako ne mogu nešto dati, onda ne mogu biti sretan jer volim igrati.

Iako je prešao u Emirate, gdje se ne igra toliko ozbiljan nogomet, Pjanić će i dalje biti nedodirljiv na spiskovima selektora reprezentacije BiH Ivayla Peteva što je naglasio tokom posljednjeg okupljanja.