Nije se snašao najbolje
0

Pjanić okrivio jednog čovjeka za neuspjeh u Barceloni: Nije bio dorastao takvom klubu

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac je u ljeto 2020. godine prešao iz redova Juventusa u slavnu Barcelonu.

Katalonci su za njegove usluge izdvojili 60 miliona eura, no on se na stadionu Camp Nou nije snašao baš najbolje.

Uslijedila je posudba u Bešiktaš nakon koje je raskinuo ugovor s Kataloncima i preselio se u Sharjah čiji je i sada član.

U razgovoru za Corriere dello Sport otkrio je da nije znao za lošu finansijsku situaciju u Barceloni kao i da je tadašnji trener Ronald Koeman najzaslužniji za njegov neuspjeh na Camp Nou stadionu.

"Da sam znao za finansijsku krizu Barcelone, ne bih prešao na Cam Nou s obzirom na to da sam imao druge ponude. Ipak, Barca je bila moj san, ali Ronald Koeman nije dorastao takvom poslu i takvom klubu", rekao je Pjanić te dodao da je prelazak u Juventus ispravna odluka.

"Ostao sam u Rimu pet godina i ranije sam odbijao brojne ponude. Juventus me želio na kraju treće godine, ali sam odbio jer sam osjećao da moram nešto da dam Rimljanima. Nismo uspjeli pa sam odlučio da probam nešto drugo i uradio sam to s bolom, no znao sam da je to ispravna odluka. Tražio me i PSG, ali otišao sam u Juventus i ne kajem se. Međutim, Roma će uvijek ostati u mom srcu", dodao je.

Također, Pjanić je pohvalno govorio o Daniele de Rossiju kao i Massimillianu Allegriju koji s klupe predvode Romu i Juventus te da je Paulo Dybala igrač s kojim se najbolje razumio na terenu.