U životnoj formi
136

Pjanić objasnio kako je Sarri unaprijedio njegovu igru: Kod Allegrija sam imao druge zadatke

E. B.
Miralem Pjanić i Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Miralem Pjanić i Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Miralem Pjanić je ove sezone preuzeo glavnu ulogu u veznom redu Juventusa nakon što je trener Maurizio Sarri od njega zatražio da bude glavni kreator igre Stare dame.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u posljednja dva duela protiv Brescije i SPAL-a postigao dva pogotka, no ono mnogo važnije je da je u oba meča pokušao više od 100 pasova.

"Trener Sarri čim je došao je zatražio od mene da imam više loptu u svom posjedu. Poslušao sam ga i sada pokušavam poslati mnogo više dugih lopti prema naprijed. To je bila velika promjena jer sam kod Allegrija imao druge zadatke. On je tražio da igramo više lateralno, pa sam morao dodavati loptu krilima", rekao je Pjanić pred meč Lige prvaka protiv Bayer Leverkusena i dodao:

"Jači smo iz dana u dan i napredujemo kao ekipa. Juventus je jedan od najboljih svjetskih klubova i sretan sam da sam okružen sjajnim trenerima i saigračima. Što se mene tiče, osjećam se kao jedan od važnijih igrača ekipe. Svi smo ujedinjeni u cilju da osvojimo sve što se može osvojiti", poručio je Pjanić.